Formula 1: Kje boste lahko v letu 2022 gledali prenose F1 dirk

Formula 1 - Prenosi v sezoni 2022

1

Po zimskem premoru, se nova F1 sezona vrača sredi marca, Formula 1 pa se vrača tudi na televizijske zaslone. Tudi letos naj bi prenose Formule 1 slovenskim gledalcem zagotavljala televizija Sportklub.

FORMULA 1 NA SPORTKLUB

Po treh sezonah prenosov na TV3, se je Formula 1 v letu 2021 preselila na Sportklub. Pri Sportklubu bodo tudi v letu 2022 prenašali vse proste treninge, kvalifikacije in dirke Formule 1, hkrati pa boste lahko na njihovih kanalih spremljali tudi prenose dirk Formule 2 in Formule 3. Tudi letos še ni povsem jasno ali bo šprtno televizijo možno spremljati v paketih, ki jih ponujata operaterja T2 in Telekom, ki Sportkluba že nekaj časa ne uvrščata v svojo shemo. Obstaja tudi možnost, da bo Sportklub del vsebin ponudil tudi v obliki spletnih prenosov.

ORF, RTL, SKY (RAI)

Leto 2021 je prineslo veliko sprememb tudi pri nemško govorečih TV postajah, saj se tako nemški RTL, kot avstrijski ORF po več desetletjih umikata iz Formule 1. ORF bo sicer še letos neposrednem prenosu prenašal 12 dirk, prav toliko pa jih bo prenašala tudi Red Bullova Servus TV. Nemški RTL naj bi v neposrednem prenosu svojim gledalcem ponudil zgolj štiri dirke sezone 2022.

Prenosi Formule 1 so se lani poslovili tudi iz italijanske televizije RAI saj je ekskluzivne pravice za območje Italije zakupila plačljiva televizija Sky.

SPORTKLUB (HR), SPORTKLUB (SRB)

Prenose dirk za območje bivše Jugoslavije bo tudi letos zagotavljal Sportklub, ki je v letu 2021 v svoj nabor držav poleg Hrvaške, Srbije, Črne Gore in BIH vključil tudi Slovenijo.

URADNA F1 STREAMING PLATFORMA – F1 TV PRO

Premiero je pred štirimi leti doživela uradna platforma Formule 1, ki bo tudi v sezoni 2021 ponujala prenose in številne druge vsebine neposredno preko spleta. Platforma gledalcu omogoča, da si izbere bolid, ki ga želi spremljati, ponuja prenose aktualnih in arhivskih vsebin ter bogat spremljevalni program s komentarji znanih novinarskih obrazov iz sveta Formule 1. Cena naročnine znaša cca 7€ na mesec, v kolikor pa se odločite za celoletno naročnino, si boste lahko F1 ogledali še za nekoliko nižjo ceno.

O vseh novostih in morebitnih spremembah, pa vas bomo seveda redno obveščali na straneh Portala F1.si

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

OPERATERJI & Co.

Po letih resničnega uživanja pri gledanju dirk Formule 1, 2 ali 3, svetovnega prvenstva v rallyju, Montecarlo, Dakar, ko je veliko nacionalnih televizij, RAI1, RAI 2, ORF1, RTL, vključno z našimi POPTV, TV3, so nastopila leta mrka. Dobesedno. Tudi, ko so tuje televizije prenašale dirke, so naši vrli operaterji, zaukazali zatemnitev teh programov. Sramotno. Jemljejo vso pravico do gledanja in prenašanja avtomobilističnega športa. Vse skupaj, pa je samo še en lov za denarjem in kapitalom. Žalostno, a resnično…