Herbert: “Masi je F1 naredil preveč škode”

0

Nekdanji dirkač F1 Johnny Herbert meni, da je direktor dirk Michael Masi elitnemu razredu motošporta naredil preveč škode, da bi lahko nadaljeval v tej vlogi.

Masi je s kontroverzno odločitvijo na finalu sezone v Abu Dabiju razburil ekipo Mercedes, potem ko je direktor dirk Formule 1 krog pred koncem v bokse poklical varnostni avtomobil, s čimer je Maxu Verstappnu omogočil napad na vodilnega Lewisa Hamiltona.

Verstappen je posledično osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka, razplet pa je močno razburil ekipo Mercedes, ki je sprva napovedala pritožbo, na koncu pa so vendarle stopili korak nazaj in se sprijaznili z rezultati sezone 2021.

Po zadnjih informacijah naj bi Mercedes v zameno za umik pritožbe zahteval Masijev odhod, s čimer se strinja tudi nekdanji dirkač Formule 1 Johnny Herbert, ki je za Sky F1 izrazil mnenje, da bo Avstralec težko obdržal svojo službo.

“Dvomim, da mu bo uspelo preživeti ta vihar. Mislim, da je Formuli 1 naredil preveč škode in njegova je funkcija je takšna, da zahtevo osebo, ki mora uživati polno zaupanje. Očitno je, da je to zaupanje popolnoma izhlapelo.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje