Napaka na strani FIE: Prosti treningi vendarle 60 minut

0

Nedavno je mnoge presenetila novica, da se Formula 1 vrača na star sistem petkovih prostih treningov, ki naj bi znova trajala 90 in ne 60 minut, kot je bil to primer v pretekli sezoni.

Kot vse kaže pa bosta tudi letos petkova prosta treninga trajala 60 minut, kar so nenazadnje zelo dobro sprejeli tudi navijači. Do zmede je prišlo potem, ko je FIA na svoji spletni strani objavila letošnji športni pravilnik, je v njem najprej pisalo, da bosta treninga trajala 90 minut, kar je bilo kasneje popravljeno.

Sezona 2022 bo poleg revolucionarne spremembe pravil in rekordnih 23. dirk prinesla tudi bistvene spremembe pri formatu dirkaških vikendov.

Dirkaški vikend Formule 1 je doslej tradicionalno potekal od četrtka do nedelje, z izjemo Monaka, kjer je bil petek vselej prost dan.

Formula 1 je uresničila obljube in ukinila četrtkovo dogajanje, ki je bilo v glavnem rezervirano za medijske obveznosti in dirkaške tiskovne konference.

Sobotni tretji trening se bo predvidoma pričel ob 12. uri po lokalnem času in bo trajal eno uro, kvalifikacije pa se bodo predvidoma pričele ob 15:00 ali pozneje. Med tretjim treningom in kvalifikacijami mora biti vsaj dve uri razlike.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje