Kravitz: “Preiskava FIE mora utišati vse teorije zarot”

0

Zgražanje nad direktorjem dirke Michaelom Masijem in njegovo ekipo je doseglo vrhunec po zadnji dirki sezone v Abu Dhabiju, ko je ta dovolil le nekaterim zaostalim za krog dirkalnikom prehiteti vodilnega dirkača Lewis Hamiltona. Sledilo je, da je Max Verstappen na novih pnevmatikah relativno z lahkoto prehitel Britanca v zadnjem krogu dirke in osvojil naslov svetovnega prvaka.

“V preteklosti smo videli ekipe se boriti proti ostalim ekipam – tokrat ni tako. Na eni strani imamo Lewisa Hamiltona in Mercedes proti samemu vodstvu športa. Mercedes se čuti oškodovanega in ogrožena je integriteta Formule 1 in zaupanje navijačev.”

Meni novinar ekipe Sky Ted Kravitz. Po njegovem mnenju mora FII-na analiza dogajanja zavrniti kakršnekoli dvome o regularnosti poteka tekmovanja, da bi vodilnemu organu zagotovila legitimnost.

“Kakršne koli misli o teorijah zarot je treba pospraviti v koš – to mora biti namen preiskave. V kolikor je šlo za kršitev pravil je to potrebno jasno pokazati kot napakov komunikaciji ali interpretaciji.”

Podrobna analiza FIE naj bi bila objavljena v začetku februarja in naj bi se osredotočala na tistih nekaj minut med nesrečo Nicholasa Latifija in ponovnim letečim štartom. Pod drobnogledom bodo odločitve, ki jih je Michael Masi sprejel.

“Na koncu se lahko vprašamo: Bi Michel Masi storil enako, če bi bil tedaj v vodstvu Verstappen za njim pa Hamilton? Odgovor mora biti pritrdilen, saj prav dvom o tem jemlje Formuli 1 kredibilnost.”

Hill: Verstappen na ta naslov ne more biti ponosen

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje