Prost proti vodstvu ekipe Alpine: “Ni spoštovanja”

0

Alain Prost, štirikratni svetovni prvak Formule 1 je v ponedeljek, potem, ko so se razširile govorice o tem, da zapušča ekipo Alpine, vodstvo njegove, zdaj že bivše ekipe obtožil nespoštovanja. Prost, 66. letnik, edini Francoz, ki je osvojil naslov prvaka Formule 1, se je ekipi Alpine pridružil leta 2017.

Mediji, vključno z uradno spletno stranjo Formule 1, so poročali, da ekipa Alpine ni podaljšala Prostove pogodbe, čeprav pravzaprav ni bilo uradne izjave ekipe v okviru sprememb vodstva.

Prost je svoje mnenje izrazil preko družbenih medijev. Na svojem instagramu je dejal da je “zelo razočaran” nad tem, kako je novica prišla v javnost. Prost dodaja, da je bilo dogovorjeno da novico objavijo skupaj z ekipo Alpine in pravi: “brez spoštovanja, žal”. Nadaljuje, da je ponudbo, ki so mu jo ponudili po sezoni v Abu Dhabiju, za sezono 2022 zavrnil zaradi ekipnih odnosov.

Alpine je prejšni teden objavil, da Marcin Budkowski zapušča ekipo, njegove naloge, pa je začasno prevzel glavni izvršni direktor Laurent Rossi. Napovedi, da Prost in Budkowski zapuščata ekipo, kot del procesa prestrukturiranja ekipe, so bile povezane z novico, da se bo francoski ekipi pridružil Otmar Szafnauer in s seboj pripeljal tudi novega sponzorja BWT.

https://portal-f1.si/2022/01/prost-izgubil-svetovalno-vlogo-pri-ekipi-alpine/

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje