Mclaren objavil datum predstavitve novega bolida MCL36

0

Ekipa McLarna je napovedala, da namerava v prihodnjem mesecu predstaviti nov bolid za prihajajočo sezono 2022. Ekipa iz Wokinga je tako tretja ekipa, za Aston Martinom in Ferrarijem, ki je napovedala predstavitev novega bolida.

Predstavitev novega bolida MCL36 bo potekala 11. februarja

McLaren je po celoletni borbi s Ferrarijem zasedel končno četrto mesto konstruktorskega prvenstva lanske sezone, kljub temu, da je Daniel Ricciardo dosegel prvo zmago za ekipo McLaren po sedmih letih. Ekipa upa, da bo sprememba pravil v prihajajoči sezoni omogočila, da bo njihov bolid MCL36 že v začetku sezone konkurenčen in bi jim tako pomagal k novim lovorikam.

Pri Mclarnu potrdili, da je datum predstavitve, popolnoma novega bolida MCL36 11. februarja, predstavitev pa bo potekala v McLarnovem tehnološkem centru. Poleg  McLarnove F1 ekipe, se bodo praznovanju ob predstavitvi novega bolida MCL36 pridružile tudi druge McLarnove ekipe. Tako bodo na predstavitvi poleg McLarnove F1 ekipe tudi ekipa IndyCar, Shadow Esports in ekipa Extreme E.

Prvi dan zimskega testiranja v Barceloni se bo tako začel 12 dni po predstavitvi bolida. Prvo letošnjo dirko pa pričakujemo 20. marca v Bahrajnu.

Zak Brown: “Nekatere ekipe bi prvenstvo rade kupile”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje