Svet Formule 1 se poslavlja od Franka Williamsa: “Bil je resnični velikan našega športa”

0

Številne znane osebnosti iz sveta Formule 1 so se poklonile siru Franku Williamsu, ki je umrl v starosti 79 let.

Williams je leta 1977 ustanovil ekipo Williams F1 in hitro spremenil zasebno moštvo v eno najboljših F1 ekip, ki je vrsto let uspešno parirala številnim večjim proizvajalcem. Williams je med letoma 1980 in 1997 osvojil devet naslovov svetovnega prvaka med konstruktorji in sedem med vozniki, s čimer si je zagotovil status ene izmed najuspešnejših ekip v zgodovini Formule 1.

Legendarnemu Britancu so se po njegovi smrti poklonile številne znane osebnosti iz sveta motošporta in Formule 1.

Šef Formule 1 Stefano Domenicali je poudaril, da nas je zapustil resnični velikan elitnega razreda motošporta.

“Sir Frank Williams je bil resnični velikan Formule 1, ki si zasluži velik poklon za vse kar je storil v svojem življenju. Formula 1 ga bo močno pogrešala in v tem trenutku vsi izrekamo sožalje družini in svojcem.”

Predsednik FIE Jean Todt je dodal:

“Zelo žalostna novica. Sir Frank Williams je pusti trajen vtis v zgodovini F1. Bil je pionir, izjemna osebnost in vzoren človek. V imenu celotne skupnosti F1 in FIA mislimo na njegovo družino, prijatelje in ekipo Williams. Počivaj v miru, prijatelj.”

Trenutni vodja ekipe Williams Jost Capito je v izjavi za javnost dejal:

Ekipa Williams Racing Team je resnično žalostna zaradi smrti našega ustanovitelja Sira Franka Williamsa. Sir Frank je bil legenda in ikona našega športa. Njegov odhod pomeni konec obdobja za našo ekipo in za F1. Bil je edinstven in pravi pionir. Kljub precejšnjim stiskam v življenju je našo ekipo popeljal do 16. svetovnih prvenstev, s čimer smo postali ena najuspešnejših ekip v zgodovini tega športa.

Siru Franku Williamsu so se poklonili tudi številni dirkači in ostali člani karavane Formule 1.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje