Wolff: “Pričakujem dejanja, ne le besede”

0

Toto Wolff, je F1 in FIO večkrat pozval, naj izboljšata jasnost predpisov pred prihajajočo sezono 2022.

Šef Mercedesa Toto Wolff je poudaril, da pričakuje dejanja in ne le besed. Vroča kri se še vedno ni ohladila in se nadaljuje vse od zadnje dirke lanske sezone, saj Wolff nadaljuje, da je bilo v zadnjem času preveč “prostega stila s pravilnikom”.

Max Verstappen je v spornih okoliščinah osvojil naslov svetovnega prvaka, potem, ko je direktor dirke Michael Masi, dvoboj med tekmecema ponovno začel, pri čemer je pustil, da se bolidi med njima odpeljejo na svoje pozicije.

Medtem, ko so pri F1 zavrgli Mercedesove proteste po dirki, je FIA naknadno objavila, da bo potekala “podrobna analiza” zaključnih trenutkov dirke zaradi česar je Wolffova ekipa opustila grožnjo s tožbo.

Wolff si po Abu Dabiju želi dejanj. Preiskava se je uradno začela prejšnji teden, kot poroča RacingNews365.com. Wolff želi vedeti, kakšne so spremembe in kakšne bodo izboljšave predpisov pred začetkom nove sezone F1.

“Na koncu poskrbimo za zabavo, a nobena odločitev ne sme kršiti pravil zaradi predstave.”

Si bosta Hamilton in Mercedes opomogla od poraza v lanski sezoni? Wolff je priznal, da se razočaranje po dirki v Abu Dhabiju še vedno čuti. Dodaja, da je še vedno celotna ekipa razočarana.

“Ta šport imamo radi, ker je pošten, saj štoparica nikoli ne laže. Ko pa prekršimo temeljno načelo pravičnosti in štoparica ni več aktualna, potem se pojavi dvom v šport.”

Wolff zaključuje, da si želi, da vsi skupaj s FIO poskušajo biti boljši v prihodnosti.

Anketa: Ali bi morala FIA odpustiti Masija zaradi njegovega ravnanja na VN Abu Dabija?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje