Zak Brown: “Ne želim napovedovati; naš cilj je biti konkurenčnejši kot v lanski sezoni”

0

Četrto mesto med konstruktorji in zmaga na dirki v Monzi sta ekipo McLaren ponovno postavili med pomembnejše ekipe v karavani Formuli 1. Z novimi tehničnimi direktivami za izgradnjo dirkalnikov marsikatera ekipe – vključno z McLarnom – upa, da jim lahko uspe skok po lestvici navzgor.

Bi ekipa iz Wokinga lahko že v naslednji sezoni posegla po naslovu? CEO oranžne ekipe Zak Brown ostaja previden, saj je razočaranje lahko veliko.

“Ne verjamem, da je prvenstvo realističen cilj. Kar se tiče boja za naslov smo še vedno v zaostanku tako na infrastrukturnem nivoju kot tudi s samim dirkalnikom. Je kar je, vendar naredili bomo vse kar lahko z sredstvi, ki jih imamo. Zračnega tunela verjetno še nekaj let ne bomo videli.”

Brown ne zanika, da je ekipa v zadnjih dveh letih opravila izjemen napredek, vendar zaostanek za najboljšima dvema – Mercedes in Red Bull – ostaja nerešljuva uganka. A pri McLarnu se raje osredotočajo le nase.

“Lahko dobimo dirko Formule 1? Lani smo skoraj dve. Ne želim napovedovati rezultatov za sezono 2022, kot je to storil Aston Martin v lanski sezoni, potem pa so imeli katastrofalno sezono. Naš cilj je biti konkurenčnejši kot lansko leto.”

Ferrari v svoje vrste zvabil inženirje Red Bulla in Mercedesa

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje