Bo Red Bull bolid, ki ga bo potrebno premagati? “RB18 že hitrejši od svojega predhodnika”

0

Formula 1 bo letos z obsežno spremembo pravilnika vstopila v novo dobo svojega obstoja, bistveno spremenjena tehnična pravila pa bi lahko dodobra premešala razmerja moči. Če gre soditi po navedbah španske Marce, pa Red Bull na čelu z legendarnim dizajnerjem Adrianom Neweyjem, ostaja prvi favorit.

Red Bull je lani slavil svoj prvi naslov prvaka po letu 2013, potem ko je Max Verstappen na dramatični zadnji dirki ugnal Lewisa Hamiltona in si pripeljal svojo prvo zvezdico.

Novi dirkalniki naj bi bili sicer na začetku svoje poti za dobri dve sekundi počasnejši od svojih predhodnikov, pri španskem časniku Marca pa zatrjujejo, da imajo informacije o tem, da je novi Red Bull RB18, v simulatorju že sedaj hitrejši od lanskega RB16B.

Španski medij zatrjuje, da Red Bull v prednosti pred konkurenco, saj so največje spremembe vezane na elemente šasije in aerodinamike, ki sta hkrati najmočnejši “orožji” legendarnega inženirja Adriana Neweyja.

Te trditve so podkrepljene z nedavnimi izjavami Nica Hulkenberga, ki je v simulatorju že preizkusil nov dirkalnik Aston Martina. Po Nemčevih besedah je vprašanje, če so novi bolid sploh počasnejši od lanskih, hkrati pa ostaja podoben tudi sam občutek vožnje.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje