Komentar dirke: McLaren znova na vrhu F1, Verstappen in Hamilton kot Senna in Prost

0

Dirka v Monzi je v mnogočem spomnila na stare dobre čase v Formuli 1. Ekipa McLaren je slavila dvojno zmago, tako kot je bilo to običajno v časih legendarnih Ayrtona Senne in Alaina Prosta.

Reinkarnacijo večnega dvoboja pa sta, čeprav v drugih dirkalnikih uprizorila tudi letošnja pretendenta za naslov svetovnega prvaka Lewis Hamilton in Max Verstappen, ki sta tako kot nekoč Senna in Prost končala v pesku.

Njuno rivalstvo se nedvomno zaostruje, boj za naslov svetovnega prvaka pa postaja vse bolj srdit in neizprosen. Verstappen je za trčenje prejel tri startna mesta kazni na naslednji dirki v Sočiju, kar se morda zdi celo nekoliko pretirano, še posebej če to primerjamo s kaznijo petih startnih mest, ki jo je za “masaker” v Budimpešti prejel Valtteri Bottas.

 

Za razliko od časov Senne in Prosta, pa imajo dirkači nad svojimi glavami nameščen sistem halo, in kot smo to ugotovili že kar nekajkrat, hvala bogu, da ga imajo. Počasni posnetek Verstappnovega kolesa nad Hamiltonovo glavo je bil malodane grozljiv in lahko smo navdušeni, da je Hamilton odnesel celo glavo, dobesedno.

Potem ko je lani v Monzi senzacionalno zmago slavil Pierre Gasly, je letos zmaga pripadla Mclarnu in Danielu Ricciardu. Avstralec se je po težki sezoni kot feniks dvignil iz pepela in se vrnil na vrh Formule 1, Mclaren pa je slavil prvo dvojno zmago po več kot desetletju, ko je za ekipo iz Wokinga še dirkal Hamilton.

Monza je dirkališče, ki je v zgodovini gostilo največ dirk za VN Formule 1. Zares legendarna steza, ki je tokrat resnično spomnila na “dobre stare čase.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje