Alonso: “Starost mi prinaša več prednosti kot slabosti”

0

Z upokojitvijo Kimija Raikkonena je Fernando Alonso postal najstarejši dirkač v karavani Formule 1. Leta 2001 je debitiral za Minardi, v letošnji sezoni pa se vrnil po dvoletnem premoru in pokazal, da kljub štiridesetim letom še zdaleč ni za med staro šaro.

Alonso meni, da mu dolgoletne izkušnje prinašajo več prednosti kot slabosti. Medtem ko nekateri dirkači prvič prečkajo določene ovire, jih Španec že pozna in ve kako se z njimi spoprijeti.

“Glede na leta se počutim zelo dobro – skoraj bi dejal, da mi prinašajo določeno prednost. Skoraj vsako dirkališče dodobra poznam in lažje se je prilagajati z novimi dirkalniki. Poleg tega pa imam izkušnje s 18-inčnimi (46 cm) pnevmatikami iz WEC (World Endurance Championship). Pnevmatike za prihodnjo sezono bodo zelo podobne in velikokrat se zgodi, da se nekateri s takšnimi stvarmi ubadajo prvič, medtem ko se jaz že drugič, tretjič.”

Alonso meni, da je bila starost in sama fizična pripravljenost pomemben element v prvem desetletju njegovega dirkanja. Danes pa dirkalniki ne zahtevajo takšne fizične moči.

“Edina težava biti starejši je najti motivacijo za vstop v sezono, ki bo vzela vsako uro naslednjih 300 dni tvojega življenja. Imeti moraš veliko željo in svoj način življenja temu prilagoditi. Ostalo so le prednosti. Imam srečo, da si v tem trenutku v življenju želim vse posvetiti Formuli 1 – zatorej vidim le prednosti.”

Video: Verstappen s trčenjem končal virtualno dirko za 24 ur Le Mansa

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje