Prost izgubil svetovalno vlogo pri ekipi Alpine

0

V ekipi Alpine se trenutno vrstijo različne spremembe v vodstvu ekipe. Prejšni teden smo že poročali o spremembi na položaju šefa francoske ekipe, saj je ekipo Alpine zapustil Marcin Budkowski. Sedaj pa, po poročanju spletne strani Speedweek.com ekipo Fernanda Alonsa in Estebana Ocona zapušča tudi Alain Prost, ki je imel pri Alpinu do sedaj svetovalno vlogo.

Prost zapušča ekipo Alpine kot svetovalec

Alain Prost, nekdanji voznik formule 1 in štirikratni svetovni prvak, tako izgublja svetovalno vlogo in zapušča ekipo Alpine. Renaultu se je Prost pridružil leta 2015 in leta 2019 bil imenovan za izvršnega direktorja. Nekdanji voznik formule 1, Prost, je imel z Alpinom enoletno pogodbo, kot svetovalec, a se pri moštvu iz Enstona niso odločili za podaljšanje le-te.

Vsekakor pa je povezava med Prostom in Renaultom (sedaj ekipa Alpine) močna. Od leta 1981 do 1983 je Prost uspešno vozil za Renaultovo ekipo formule 1, za katero je dosegel devet zmag. Leta 1983 je Prost končal na drugem mestu v skupnem seštevku.

Očitno je, da so se pri Alpinu odločili, da ekipo prevetrijo. Čeprav še vedno ni uradno potrjeno, pa naj bi Otmar Szafnauer, nekdanji šef ekipe Aston Martin, z začetkom letošnje sezone prevzel vodenje francoskega moštva. S seboj pa naj bi pripeljal tudi BWT, enega izmed sponzorjev ekipe Aston Martin, Strollova ekipa pa o tem trenutno ne daje nobenih izjav.

Uradno: Piastri v 2022 rezervni dirkač ekipe Alpine

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje