Alonso samozavesten: Moj načrt je, da v Formuli 1 ostanem vsaj še tri leta

0

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso je v podkastu Beyond the Grid razkril, da želi ostati aktiven v Formuli 1 tudi po sezoni 2022. Španec je letos dopolnil 40 let, a po njegovih besedah ga starost ne ovira.

Alonso ne skriva svojih apetitov po tretjem naslovu svetovnega prvaka, ki ga je v preteklosti neuspešno lovil z McLarnom in Ferrarijem. Španec upa, da se bo naslednjo sezono lahko pridružil boju za naslov.

“Resnično si želim tretjega naslova, zato bom storil vse, kar je v moji moči, in še več. Po končani karieri bo to lep dodatek k moji zapuščini. Ni stvar v tem, da bi mi tretji naslov spremenil kariero ali pa moj pogled na ta šport, ampak sem preprosto zelo tekmovalna oseba,” je dejal Alonso.

“Ni pomembno, ali si star 19 ali pa 42 let, to je način življenja in popolna predanost športu. Tretji naslov bi bil izjemen dosežek in izjemna zapuščina in sporočilo za prihodnje generacije,” je nadaljeval Španec, ki trdi, da bo v Formuli 1 ostal aktiven tudi, če ne bo imel na voljo konkurenčnega dirkanika.

“Ostal bom tudi, če dirkalnik ne bo konkurenčen. Moj načrt je, da v Formuli 1 ostanem vsaj še tri leta.”

Alonso na krilih vrnitve na stopničke: Pripravljen sem se pridružiti boju za naslov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje