Formula 2: V prihodnji sezoni kar pet Red Bullovih mladih dirkačev

0

Kar 12 mladih dirkačev bo v prihodnji sezoni dirkalo s podporo Red Bulla. Kar sedem od trenutnih dvajset dirkačev Formule 1 si je sedež izborilo skozi dirkaško akademijo dr. Helmuta Marka. V trenutni zasedbi jih bo peterica priložnost dobila v Formuli 2. Dobre predstave kateregakoli izmed naslednjih posameznikov bi se lahko izkazale za ključne pri sestavi zasedbe prve in druge ekipe v sezoni 2023.

Liam Lawsan (19) ima za seboj naporno leto 2021, potem ko je oddirkal svojo prvo sezono v F2, zasedel solidno 9. mesto in seriji DTM, kjer je osvojil naslov prvaka. V prihodnji sezoni se iz ekipe Hitech Grand Prix seli v ekipo Carlin.

Dvakratni lanski zmagovalec in 7. v skupni dirkaški razvrstitvi Jehan Daruvala (23) se seli v ekipo Prema Racing, kjer bo oddirakl svojo tretjo sezono v F2. Družbo mu bo delal prvak kategorije Formula 3, 18-letni Norvežan Dennis Hauger. Estonski dirkač Juri Vips (21), ki je že v svoji prvi sezoni navdušil z nekaj zelo zrelimi predstavami in skupno osvojil izvrstno 6. mesto. Vsi trije bodo poleg Ferrarijevega Roberta Shwartzmana in Sauberjevega Thea Pourchaira glavni kandidati za naslov prvaka.

“Ponosni smo, da lahko ponovno sodelujemo z ekipo Red Bull in upam, da za našo skupno zgodovino spišemo še kakšno uspešno poglavje.”

Je dejal šef ekipe Prema, ki bo v letošnji sezoni v svoja dirkalnika postavila kar dva rdeča bika. Pridružil se jim bo še japonski dirkač Ayumu Iwasa (20), ki je v lanski sezoni v F3 zasedel 12. mesto – poleg Roya Nissanyja bo dirkal za ekipo DAMS.

Rosberg: Mercedes me je prosil naj zamenjam Hamiltona

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje