Hamilton: “Želim si da Russell postane naslednji britanski svetovni prvak”

0

Lewis Hamilton bo po letošnji sezoni dobil novega moštvenega kolega. Po dirkaški upokojitvi Nica Rosberga je vrzel zapolnil Valtteri Bottas, ki pa se v sedežu drugega Mercedesovega dirkalnika ni znašel do te mere, da bi ogrozil sedemkratnega svetovnega prvaka.

Mladi up britanskega motošporta George Russell se bo proti Hamiltonu pomeril v prihodnji sezoni in 36-letnik ve, da ga bo “Mr. Saturday” poskušal premagati od trenutka, ko z dirkalnikoma zapeljeta na stezo.

“George je izredno talentiran dirkač za katerega imam ogromno spoštovanja. Želel si bo biti hiter od prve sekunde ko stopi v dirkalnik in zmagovati. Spominjam se sezone 2007, ko sem v svoji prvi sezoni postal Alonsov moštveni kolega. Seveda sem ga že na prvi dirki želel premagati in dvomim da je pri Georgu kaj drugače.”

Russell je tri sezone zvesto branil barve Williamsa. Prvo priložnost se preizkusiti v Mercedesovem dirkalniku je dobil na VN Sakirja, ko je zamenjal obolelega Hamiltona in skoraj dobil dirko.

“Vendar prišel bo trenutek, ko sam ne bom več nadaljeval z dirkanjem in tedaj upam da bo postal vodja te ekipe in naslednji Britanec, ki osvoji svetovno prvenstvo.”

Alonso samozavesten: Moj načrt je, da v Formuli 1 ostanem vsaj še tri leta

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje