Horner upa, da bo Verstappen še dolgo pri Red Bullu

0

Šef ekipe Red Bull, Christian Horner, upa, da bo aktualni svetovni prvak Max Verstappen še dolgo ostal v ekipi.

Verstappen, ki letos vstopa v svojo šesto sezono pri ekipi Red Bull, ko se je leta 2016 pridružil Danielu Ricciardu. Debitiral je na začetku leta 2015 in s samo 17 leti postal najmlajši redni voznik v tem športu.

Nizozemec je ob debiju za Red Bull zmagal na Veliki nagradi Španije 2016, od takrat pa je prinesel ekipi še 19 zmag. Kar 10 od teh, jih je bilo v lanski sezoni. Ravno zaradi tako uspešne prejšne sezone je Red Bull prvič po letu 2013 ponovno osvojil svetovno prvenstvo.

“Všeč mi je, to kar delam in rad sem del ekipe”, je dejal Verstappen. Dodaja, da si s to ekipo želi to početi še 10 do 15 let. Ob enem pa dodaja: “upamo, da bomo v teh letih seveda lahko osvojili več prvenstev, kar je vedno bil moj cilj”.

Horner je prav tako navdušen, da bi mladeniča ohranili dolgoročno. Še vedno gre za komaj 24 let starega voznika in pričakovanje, da ima Verstappen še 10 let v F1 je popolnoma realno.

Horner dodaja, da čeprav je uspeh na progi ključna sestavina, pojasnjuje, da so odnosi v ekipi zacveteli. Meni, da so odnosi ključni in ne pogodbe. Za Maxa pa dodaja, da je mladenič pravzaprav odraščal v ekipi, zaradi česar so odnosi še veliko boljši.

Max Verstappen, ki bo v sezoni 2022 nosil številko 1, na svojem bolidu, ima trenutno pogodbo sklenjeno do konca leta 2023.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje