Se bi Raikkonen lahko vrnil v F1?

0

Kimi Raikkonen je svoje zadnje tri sezone F1 preživel v ekipi Alfa Romeo in v obeh zadnjih sezonah prvenstvo končal na 16. mestu.

Raikkonen pravi, da si po odhodu iz natrpanega urnika Formule 1 želi nekaj časa preživeti s svojo družino, vendar pa ni povsem izključil nadaljnih dirkaških podvigov v prihodnosti.

Ledeni mož je tekmoval v 19 sezonah skozi dve obdobji F1. Kariero pa je vmes v letih 2010 in 2011 začasno prekinil, saj se je želel preizkusiti v reliju v letu, ko je začasno zapustil F1. Preizkusil se je tudi v NASCAR-ju z ekipo Kyle Busch Motosports in leta 2011 nastopil na dveh dirkah.

Njegov odhod leta 2001 iz F1 se je zgodil po 18 zmagah za McLaren in Ferrari. Debitiral je sicer pri ekipi Sauberja leta 2001, svoj edini svetovni naslov pa je osvojil s Scuderio Ferrari leta 2007, ko je za eno točko premagal McLarnova asa Lewisa Hamiltona in Fernanda Alonsa.

Po vrnitvi v cirkus Formule 1 leta 2012 je na dveh dirkah zmagal z Lotusom, preden se je leta 2014 vrnil k Ferrariju, s katerim je leta 2018 dosegel svojo 21., in tudi zadnjo zmago, ko je zmagal na dirki za Veliko nagrado Združenih držav Amerike.

Sezona 2018 je bila zanj tudi zadnja za volanom Ferrarija, saj je 42-letnika zamenjal Charles Leclerc, Raikkonen pa se je prestavil nazaj k svoji prvi ekipi, ki se je sicer preimenovala v ekipo Alfa Romeo.

Od leta 2019, je njegovo življene izgledalo drugačno, saj ni več nizal visokih uvrstitev. Njegova najboljša uvrstitev za Alfo, je bila 4. mesto, ko se je Finec izkazal na hektični dirki za Veliko nagrado Brazilije.

Pred lansko dirko, za veliko nagrado Abu Dhabija je razkril, da je že pred začetkom sezone vedel, da so bo po koncu leta upokojil.

V intervjuju med pripravami na njegovo zadnjo dirko v F1 v Abu Dhabiju, so ga vprašali ali je to njegova zadnja dirka v F1 in morda tudi njegova zadnja dirka v motošportu nasploh.

“Lahko bi bilo zelo enostavno. Toda po drugi strani se lahko zgodi, da se popolnoma motim. Zato nimam narejenih nobenih načrtov.”

Raikkonen dodaja, da si ne želi delati načrtov, saj si lahko končno sam narekuje življenjski tempo in dnevni urnik, kar v preteklosti ni mogel.

“Tako se veselim tega časa. Nočem delati obsežnih načrtov tega in tega.”

Nakazal je, da bi v njegovi prihodnosti sicer lahko bilo karkoli, ki bi ga morda zanimalo, a je priznal, da bi ga morda zamikalo, da bi se posvetil projektom, sploh, če bi bila ponudba prava.

“In če obstaja nekaj, kar je smiselno, zakaj potem tega ne bi storil? Ampak zagotovo moram najprej imeti nekaj prostega časa.”

Raikkonen s Ferrarijem v Le Mans?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje