Hill obtožil Verstappna: “Hamiltona je namerno izločil z dirke”

0

Nekdanji svetovni prvak v Formuli 1 Damon Hill je obtožil Maxa Verstappna, da je namerno trčil v Lewisa Hamiltona, potem ko je spoznal, da bi lahko po izgubljenem dvoboju na stezi izgubil svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Potem ko sta oba kandidata za naslov dirko končala v pesku, je Verstappen v skupnem seštevku ohranil pet točk prednosti pred Hamiltonom.

Nizozemec je bil za njuno trčenje v prvem ovinku kaznovan s kaznijo treh startnih mest na naslednji dirki v Sočiju, po mnenju nekdanjega svetovnega prvaka Damona Hilla, pa bi si dirkač Red Bulla zaslužil še bistveno višjo kazen.

Ob ogledu posnetka lahko trdim, da ni bilo nobene možnosti, da bi Max zvozil ta ovinek. Moral bi popustiti, tako kot je to v četrtem ovinku storil Lewis in posledično je edini možni zaključek, da je to storil namerno. Kaj takšnega si ne želim misliti o nobenem vozniku, vendar menim, da je šlo za napako pri presoji ali pa za premišljeno potezo trka z Lewisom. Ni mi všeč zamisel, da za to obtožujem kogar koli, vendar ima nekaj točk prednosti in to je bila dirka, na kateri naj bi zmagal Mercedes. “

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje