Perez: “Alex je ključen za naše uspehe”

0

Segio Perez je v nedeljo slavil svojo drugo zmago v karieri Formule 1 in postal prvi dirkač, kateremu je v hibridni eri pogonskih enot to uspelo z dvema različnima ekipama. 31-letni Mehičan je bil navdušen nad sprejemom, ki ga je bil deležen odkar se je iz Silverstona preselil v Milton Keynes – tudi s strani dirkača, kateremu sedež je “ukradel”.

“Mislim da imamo zelo dobro ekipo. Ne le z Maxom, vendar tudi Alex opravlja v simulatorju izjemno delo. Presenečen sem bil nad tem kako odprt je bil do mene, saj mi je razložil kako dirkalnik deluje in kakšne težave je imel z njim. To je bilo zelo lepo od njega.”

Dirkači Formule 1 v preteklosti niso slovili po radodarnosti in deljenju informacij, vendar se časi kot kaže tudi v najelitnejšem razredu motošporta spreminjajo. Albon v letošnji sezoni opravlja delo testnega in rezervnega dirkača, posledično veliko časa preživi v simulatorju.

“Veliko dirka v simulatorju in nam postreže s številnimi uporabnimi informacijami. Je ključen element v ekipi in dela na polno, kot vsak posameznik.”

Perez je z zmago in ničelnim izkupičkom Mercedesa na stezi v prestolnici Azerbajdžana povečal prednost za dodatnih 25 točk in tako imajo biki pred srebrnimi puščicami sedaj že izdatnejšo prednost.

Verstappen ne potrebuje tastovih nasvetov: “Sprejemam svoje odločitve”

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje