Verstappen: Povsem jasno je, da bo Pirelli okrivil razbitine na stezi

1

Max Verstappen je dirko za VN Azerbajdžana končal pet krogov pred koncem, ko je na startno ciljni ravnini zaradi predrte pnevmatike trčil v zaščitno ograjo.

Nizozemec je bil na najboljši poti do druge zaporedne zmage, ko mu je pri visoki hitrosti povsem nepričakovano razneslo zadnjo levo pnevmatiko, zaradi česar je izgubil nadzor nad svojim Red Bullom in silovito trčil v zaščitno ograjo.

Verstappen je veliko nezadovoljstvo nad tovrstnim razpletom izrazil že na kraju samem, ko je močno brcnil v predrto pnevmatiko, prav tako pa tudi po dirki ni varčeval s kritikami na račun Pirellija.

“Vse skupaj je bizarno, saj ni bilo prav nobenega opozorila. Nobenega znaka, da bi bilo karkoli narobe. Po zagotovilih Pirellija bi morale pnevmatike zdržati vsaj 40 krogov, vendar jo je nenadoma razneslo. Povsem jasno je, da bodo krivdo pripisali razbitinam na stezi, vendar je očitno, da je nekaj narobe s temi pnevmatikami. Zelo sem razočaran, saj sem zgolj še nadziral dirko, ki bi jo brez težav dobili.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

MAX VERSTAPPEN

Pred leti se je to že dogajalo, tudi najboljšim, pa so se pri Pirelliju vedno izvlekli. Spominjam se dirk, ko je bilo potrebno celotno dirko odvoziti s samo enimi gumami. Le takrat se je namreč pokazalo, na kakšen način in kako natančno in preračunljivo vozi dirkač, dejansko so prišle na plano kvalitete. Tudi v obdobju ko je še dirkal Michael Schumacher se je večkrat pritođeval nad kvaliteto gum, saj je dejal, da so dirke nič drugega, kot nakajkrat vožene kvalifikacije, kar v bistvu ne pokaže dejanske kvalitete dirkačev…