Ferrari za dirke v EU umika logotipe “Mission Winnow”

0

Logotipi z napisom “Mission Winnow” bodo odstranjeni iz Ferrarijevih dirkalnikov Formule 1  za vse dirke v Evropski uniji, začenši z dirko za VN Francije, ki bo ta konec tedna v Le Castelletu.

Mission Winnow, pobuda, ki jo je začel glavni Ferrarijev sponzor Philip Morris v okviru prehoda v ne-tobačno prihodnost, je del rdečih dirkalnikov že od leta 2018, ko je kontroverzni napis debitiral na dirki za VN Japonske.

V naslednjih letih je Ferrari logotipe pogosto odstranil iz svojih dirkalnikov, saj se je želel Philip Morris izogniti polemikam o morebitnem kršenju protitobačne zakonodaje, ki v večini držav prepoveduje oglaševanje tobačnih izdelkov.

Letos se je napis Mission Winnow vrnil na Ferrarijev bolid v izraziti zeleni barvi, pri Ferrariju pa so sporočili, da bodo na dirkah znotraj območja EU nastopili brez logotipa svojega glavnega pokrovitelja.

Logotip Mission Winnow med dirkami v EU ne bo prikazan na dirkalniku ekipe Scuderia Ferrari, začenši z Veliko nagrado Francije ta konec tedna, “so medtem v izjavi za javnost potrdili tudi pri Philip Morisu.

Mission Winnow spoštuje vse zakone in predpise ter si nenehno prizadeva najti značilne načine za spodbujanje dialoga brez ideologije in gradnjo močnih partnerstev, ki temeljijo na skupnih vrednotah. Priznavamo nezaupanje in obilo dvoma do naše industrije. Naš namen ni ustvariti polemike glede uporabe logotipa, temveč se osredotočiti na preoblikovanje globalnih pogovorov, gradnjo skupnosti in podporo inovativnim idejam, ki spodbujajo pozitivne spremembe. “

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje