Odpoved VN Singapurja bo vplivala na Red Bullovo razvojno strategijo

0

The calendar hasn’t changed as rigorously as it did last year, but the 2021 Formula One calendar has had its fair share of changes too. The latest change is the cancellation of the Singapore Grand Prix, which also affects Red Bull’s development.

Pred kratkim je Formula 1 naznanila, da tako kot lani se karavana ne bo zaustavila v državici na skrajnem jugu malezijskega polotoka Singapurju. Tradicionalno nočna ulična dirka bi bila kot nalašč primerna za Red Bull in Ferrari, medtem ko bi šlo pričakovati, da bo največ težav imel prav Mercedes.

“Steza v Singapurju nam dobro sede in žal nam je da je letos ponovno ne bo na koledarju. Vendar tako pač je in vsaj to vemo veliko prej.”

Je dejal svetovalec rdečih bikov Helmut Marko. 78-letni Avstrijec je še dodal, da bo ekipa s spremembo koledarja prilagodila tudi razvojni načrt samega dirkalnika.

“Koledar je ključen faktor, v katero smer bomo razvijali dirkalnik. Singapur od dirkalnika zahteva nekaj povsem drugega, kot katero koli drugo dirkališče – z izjemo Madžarske.”

Hamilton: Jasno je, da ima Red Bull trenutno najhitrejši dirkalnik

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje