Pri Mercedesu besni na FIO: “Agresivni robniki so uničili naš bolid”

0

Ekipe Formule 1 na čelu z Mercedesom so od FIE zahtevali naj pred nadaljevanjem dirkaškega vikenda odstrani nevarne robnike ob izhodu iz drugega ovinka, zaradi katerih sta škodo na prostih treningih utrpela dirkalnika Valtterija Bottasa in Maxa Verstappna.

Športni direktor Mercedesa Ron Meadows se je na prvem treningu direktorju dirk Formule 1 Michaelu Masiju pritožil zaradi robnikov, ki so poškodovali prednje krilce Bottasovega dirkalnika, Masi pa ga je opozoril, da so bili robniki prisotni že pred dvema letoma, ko je Formula 1 nazadnje obiskala Paul Ricard.

Nad robniki so se kasneje pritožili tudi pri ostalih ekipah, vsi pa se bolj ali manj strinjajo, da je nesprejemljivo, da je sta dirkač in ekipa že zaradi majhne napake kaznovana s poškodovanim bolidom.

Šef ekipe Haas Guenther Steiner je o zadevi povedal:

“Tudi če ste velika ekipa, po mojem mnenju tam ne bi smeli imeti robnikov, ki uničujejo bolid, saj to ni konstruktivno. Zakaj jih imamo tam, če vsi vemo, da uničujejo dirkalnik. Ali bi morali postaviti ograje in potem bi rekli, da zagotovo ne bi trčili vanje, ker lahko popolnoma uničimo avto? Gre za tanko črto, ko lahko rečeš, da je nekaj sprejemljivo ali nesprejemljivo.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje