Mercedes bo odločitev o drugem vozniku morda sprejel šele pozimi

0

Pri Mercedesu bodo odločitev o drugem vozniku za naslednjo sezono morda sprejeli šele pozimi, saj tehtajo med dolgoletnim članom ekipe Valtterijem Bottasom in nadarjenim Georgeom Russllom.

Medtem ko pri srebrnih puščicah upajo, da bodo novo pogodbo z Lewisom Hamiltonom sklenili že med poletnim premorom, je datum razkritja drugega dirkača za naslednjo sezono še vedno negotov. Tako Bottasu kot Russllu letos poteče pogodba, zato so bili mnogi prepričani, da bo ekipa hitro sprejela odločitev. Zaradi težav, s katerimi se je Finec spopadal na zadnjih dirkah, se je celo ugibalo, ali bo Mercedes podpis pogodbe z mladim Britancem razglasil že na VN Velike Britanije.

Toda Toto Wolff je na tiskovni konferenci pred VN Francije dejal, da z odločitvijo ne hitijo in da se zadeva lahko zavleče v zimo. Avstrijec je na vprašanje, kdaj bi lahko bile prve novice, odgovoril:

“Mislim, da nekje pozimi, toda nisem še prepričan, ali bo to decembra, januarja ali februarja.”

Ali so pri Mercedesu res pripravljeni tako dolgo počakati?

“Seveda, saj smo bili vedno zelo predani in zvesti svojim voznikom.”

Čeprav je Bottas letos nekajkrat močno razočaral, Wolff trdi, da Finec še vedno odloča o svoji usodi. Kaj mora torej Bottas storiti, da bo tudi naslednje leto dirkal za Mercedes?

“V soboto in nedeljo voziti hitreje. Če bo to storil, je v zelo dobrem položaju za naslednje leto.”

Russell pojasnjuje trenutno situacijo: Za naslednje leto ni še nič odločenega

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje