Aston Martin želi v naslednjih petih letih osvojiti naslov

0

Sebastian Vettel je po odlični predstavi na dirki za VN Azerbajdžana ciljno črto prečkal kot drugi, s čimer je svoji ekipi Aston Martin zagotovil prve stopničke v Formuli 1. Čeprav je bil to za ekipo Lawrencea Strolla velik uspeh, je jasno, da ima ta v naslednjih letih še višje cilje.

Otmar Szafnauer je na spletnem medijskem dogodku namenjenemu izbrani skupini novinarjev dejal, da se njegova ekipa ne bo ustavila pri enih stopničkah. “Za nas bi bil uspeh, če bi se v naslednjih treh do štirih letih borili za naslov. Če ga bomo v petih letih tudi osvojil, bomo zadovoljni,” Romuna citira Formel1.de.

“Če pogledamo ekipe, ki so v bližnji preteklosti večkrat zapored osvojile naslov, vidimo, da je Mercedes po nakupu Brawna potreboval štiri leta in če se prav spomnim, je podobno časa po nakupu Jaguar Racinga potreboval tudi Red Bull.”

Szafnauer ve, da Aston Martin čaka težko delo:

“Mislim, da začenjamo z nižje točke. Ko je Mercedes kupil Brawn GP, je ta ekipa ravnokar osvojila naslov. Mi smo nekajkrat zasedli četrto mesto in nikoli nismo bili kandidati za naslov. Verjetno je potrebno nekaj več časa, da se ekipa iz sredine polja postane številka ena.”

Vettel je pri Aston Martinu spremenil način dela

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje