Alonso: “Kritike na moj račun niso upravičene”

0

Do dirke v Bakuju Fernando Alonso ni spominjal na starega El Matadorja, ki je bil strah in trepet vsakega moštvenega kolega, še manj pa na El Nina, ki je v sezonah 2005 in 2006 premagal sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.

“Med dirko v Monaku in Bakuju smo veliko delali na razumevanju dirkalnika samega in poskušali analizirati zakaj smo imeli težavo ogreti pnevmatike v optimalno operativno okno.”

Alonso je v kvalifikacijah za VN Monaka prehitel le oba “plačanca” Nicholasa Latifija in Nikito Mazepina, medtem ko je njegov moštveni kolega Esteban Ocon uspel sežti do 11. mesta in dirko končal še dve mesti vijše in domov odnesel dvojec točk.

Vendar zimzeleni Španec je kritikom hitro odgovoril z dobrim rezultatom v Bakuju, kjer je ob ponovnem štartu dva kroga pred koncem iz 10. mesta napredoval na 6.

“Mislim da kritike na moj račun niso upravičene, saj je vsako moštvo in dirkalnik stvar zase. Vedno sem pričakoval, da bom potreboval nekaj časa za optimalno upravljanje z dirkalnikom in tokrat se nam je izšlo, vendar dvomim da smo že tam. Do konca sezone bo še veliko vzponov in padcev. Slabši rezultali me ne skrbijo.”

Čez dober teden dni je na sporedu dirka na francoski rivieri, dirkališču Paul Ricard in ekipa Alpine bo žejna dokazovanja.

Hamilton: Jasno je, da ima Red Bull trenutno najhitrejši dirkalnik

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje