Uradno: Esteban Ocon in Alpine podaljšala sodelovanje do leta 2024

0

V sredo je postalo uradno jasno, da je Esteban Ocon z ekipo Alpine F1 podpisal novo dolgoročno pogodbo, katera sodelovanje podaljšuje vse do leta 2024.

Ocon se je ekipi pridružil lansko leto, ko je ta še nosila ime Renault. Podaljšanje sodelovanja je dokaz, da pri moštvu iz Enstona verjamejo, da jih lahko Francoz v naslednjih letih popelje na vrh. Na podaljšanje sodelovanja se je na uradni spletni strani odzval tudi generalni direktor znamke Alpine Laurent Rossi:

“Zelo smo ponosni, da bo Esteban še naprej del naše družine. Odkar je leta 2020 prišel v ekipo, sta mu močno zrastli samozavest in želja po doseganju dobrih rezultatov. Kljub svoji mladosti ima v Formuli 1 že veliko izkušenj, prav tako pa je na dobri poti, da še izboljša svoje sposobnosti za volanom. Prepričani smo, da bo Esteban ekipo in znamko popeljal na višjo raven in izpolnil naše dolgoročne cilje. Z njim sodelujemo tudi izven Formule 1, saj je zaradi njegove osebnosti in vrednot popoln predstavnik znamke Alpine. Veselimo se nadaljevanja letošnje sezone in naslednje dirke v Franciji.”

Na novico se je odzval tudi Ocon:

“Vesel sem, da bom še naprej del te ekipe. Odkar sem se ji pridružil, smo skupaj napredovali, zato si želim, da še naprej sodelujemo. Pred nami je še veliko izzivov. Prepričan sem, da lahko s trdim delom izpolnimo naše cilje. Pogosto se spomnim na stopničke, ki sem jih osvojil lani v Bahrajnu. To me motivira, da ustvarim še več takšnih spominov. Resnično se veselim naslednjega poglavja, a zaenkrat smo povsem osredotočeni na letošnjo sezono.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje