Wolff ima do voznikov dvojna merila: Situacija postaja že rahlo komična

0

Jasno je, da obstaja jasna delitev vlog med Mercedesovim vozniškim dvojcem: Lewis Hamilton se bori za naslov svetovnega prvaka, medtem ko mu Valtteri Bottas nudi podporo. Ruski komentator Formule 1 Alexey Popov je celo prepričan, da šef moštva iz Brackleya Toto Wolff pri obravnavi obeh uporablja dvojna merila.

V pogovoru za Match TV je Popov razložil razlike v obravnavi obeh dirkačev. Pri tem je uporabil dva primera: kritika na račun Bottasa po katastrofalnem postanku v Monaku in branjenje Hamiltona po njegovi napaki v Bakuju:

“Prva stvar, ki jo je Wolff povedal po dirki v Monaku je bila, da je za katastrofalen postanek kriv Bottas, saj naj se ne bi ustavil na pravem mestu. Kasneje se je izkazalo, da je dirkalnik ustavil bolj natančno kot marsikdo drug.

 

To se ne zdi tako hudo, vendar ko je Hamilton storil napako, mu je Wolff stopil v bran in rekel, da je to storil po nesreči in da pravzaprav to ni bila napaka, saj je bil pod Perezovim pritiskom.”

Popov meni, da situacija pri Mercedesu postaja rahlo komična:

“Seveda se Bottasu to ne zdi smešno, saj se počuti kot izobčenec v ekipi. Karkoli naredi, je krivda njegova. Če pa stori kaj dobrega, pa vse zasluge pobere ekipa.”

Haug: Bottas potrebuje objem

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje