Tost: Zame je Gasly eden najboljših voznikov v karavani Formule 1

0

Pierre Gasly je vse od vrnitve v AlphaTauri nesporni vodja moštva. Čeprav bi Francoz v bližnji prihodnosti rad prestopil v eno od vrhunskih ekip, kjer bi se lahko boril za naslov svetovnega prvaka, Franz Tost upa, da ga bo uspel zadržati.

Gasly je leta 2019 dobil priložnost pri Red Bullu, a ga je že po šestih mesecih nadomestil Alexander Albon. Francoz je od takrat z AlphaTaurijem trikrat stopil na zmagovalni oder, pri čemer je v Monzi celo osvojil zmago. Šef ekipe iz Faenze Franz Tost je prepričan, da je Gasly eden najboljših voznikov v karavni Formule 1. Avstrijec je v pogovoru za Motorsport.com povedal:

Tretje mesto je bilo zanj in za njegovo samozavest zelo pomembno. Pierre se vedno dobro odreže, vendar mu v Portimau in tudi v Barceloni nismo mogli ponuditi res dobrega dirkalnika. Toda v Monaku in Bakuju smo bili ponovno konkurenčni. Zame je eden najboljših voznikov, saj iz dirkalnika vedno izvleče maksimum, ne dela napaka in redno osvaja točke.”

Gaslyja že nekaj časa povezujejo z ekipo Alpine, a Tost upa, da bo Francoza uspel zadržati:

“Upam, da ostane z nami. Videli bomo, ali nam bo omejitev proračuna omogočila mu ponuditi konkurenčen dirkalnik. V tem primeru ne bi imel razlog za odhod. Toda na koncu odločitve sprejemajo pri Red Bullu.

Tost: “Alpha Tauri bo v sezoni 2022 uporabila vse dovoljene Red Bullove dele”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje