Bo Ocon zrušil mit nepremagljivega Alonsa?

0

Eno večjih presenečenj začetka letošnje sezone je vsekakor vrnitev Fernanda Alonsa, ki kljub drugačnim besedam, zagotovo ne poteka povsem po željah dvakratnega svetovnega prvaka.

Alonso si je v letih pred svojo upokojitvijo izoblikoval imidž dirkača, ki je pravi strup za svoje moštvene kolege, še posebej impresivna pa je bila njegova poslovilna sezona pri Mclarnu, ko je Stoffela Vandoorna premagal prav v vseh kvalifikacijah sezone 2018.

Dvakratni svetovni prvak je znal svoje dosežke iz preteklih let, ko je pri Ferrariju povsem zasenčil Kimija Raikkonena in Felipeja Masso izpostaviti ob vsaki priložnosti, s čimer je le še krepil predstavo o sebi, kot enemu najboljših dirkačev, ki smo jih kadarkoli videli v Formuli 1.

Potem ko se je Alonso pred letošnjo sezono z ekipo Alpine na velika vrata vrnil v Formulo 1, smo pričakovali, da bo brez težav opravil s svojim novim moštvenim kolegom Estebanom Oconom, ki pa se je ob začetku sezono pokazal kot oreh, ki ga ne bo tako lahko streti.

Ocon je na prvih treh dirkah zbral tri točke več od Alonsa, hkrati pa ga je dvakrat premagal tudi v kvalifikacijah. Še posebej impresiven je bil njegov dosežek na Portugalskem, ko mu je uspel preboj v zaključni del kvalifikacij, medtem ko je njegov renomirani moštveni kolega zasedel skromno 13. mesto. Še bolj je v oči zbodel Alonsov zaostanek, ki je bil od Ocona počasnejši zajetnih osem desetink sekunde.

Seveda je potrebno vzeti v obzir, da se je Alonso v Formulo 1 po dveh letih odsotnosti in posledično potrebuje še nekaj časa, da se povsem privadi na nov dirkalnik in novo okolje. Po drugi strani pa je dejstvo, da gre za izredno izkušenega dirkača, dvakratnega svetovnega prvaka in nekoga, ki je vedno znova javno poudaril dominacijo nad svojimi moštvenimi tekmeci.

Posledično bo zanimivo videti, če bo znal priznati tudi morebiten poraz proti tekmecu, za katerega je le malokdo verjel, da bi lahko ogrozil Alonsov zvezdniški status znotraj moštva.

Legende F1: Fernando Alonso

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje