Horner: Odlično bi bilo premagati Mercedes na tej stezi

0

Mercedes je bil na petkovih prostih treningih v Barceloni videti zelo močan. Čeprav je bil Red Bull počasnejši od srebrnih puščic, so pri ekipi iz Milton Keynesa prepričani, da imajo konkurenčen dirkalnik. Christan Horner kljub temu priznava, da bo Mercedes zelo težko premagati.

Max Verstappen je dopoldne zaostal le za Valtterijem Bottasom, a popoldne mu ni uspelo priti višje od devetega mesta. Nizozemec kljub temu trdi, da ga ne skrbi hitrost dirkalnika, s čemer se strinja tudi njegova ekipa. Horner je v pogovoru za Motorsport.com povedal:

“Vedno je lepo videti hiter čas kroga, a prepričan sem, da imamo dobre temelje. Jutri moramo le še sestaviti vse skupaj. Na prvem treningu smo bili neverjetno blizu in upam, da bo tako tudi jutri.”

Horner meni, da bo steza v Montmelu pokazala, kako konkurenčen je Red Bullov dirkalnik:

“Lewis Hamilton in Mercedes sta zadnjih šest let tukaj prevladovala. Če se jim tukaj uspemo približati, bo to zelo spodbudna novica. To prvenstvo je maratone, ne šprint. Odlično bi bilo premagati Mercedes na tej stezi, a trenutno se moramo osredotočiti na točkovanje.”

Hamilton: Red Bull je še zmeraj veliko hitrejši od nas

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje