Villeneuve: Schumacher je postavil zgled za sodobna trčenja v F1

1

Po mnenju svetovnega prvaka iz sezone 1997 Jacquesa Villeneuvea je zgled za sodobna trčenja v Formuli 1 postavil njegov nekdanji velik rival Michael Schumacher.

V letošnji sezoni Formule 1 je prišlo že do številnih nesreč, v katere sta bila pogosto vpletena tudi glavna kandidata za naslov svetovnega prvaka Lewis Hamilton in Max Verstappen.

Villeneuve je prepričan, da je zgled za današnjo agresivnost nekaterih dirkačev, z napačnim vedenjem postavil legendarni Michael Schumacher.

“Michael je bil prvi, ki je naredil določeno kršitev, potem so mu sledili mnogi. Zdaj to počnejo vsi in postaja zelo nevarno, “je Kanadčan dejal za Corriere.it.

“Takšnih kazni ni bilo, bilo pa je drugače, saj smo prehitevali po notranji strani. Sedaj se blokirajo in zapirajo, zato je dirkač prisiljen prevzeti izjemno tveganje in lahko stori napake. Posledično je težko ugotoviti odgovornost. Tako je bilo tudi v Monzi, kjer menim, da je šlo za tipično dirkaško nesrečo.”

Mick Schumacher: Moj oče je najboljši dirkač v zgodovini, ne glede na Hamiltonove dosežke

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Peter

HA HA HA
Kam pa potem postaviš trčenje Ayrtona Sennev Prosta v Suzuki. Ta je napovedal trčenje dan prej.

Jacques, a se nebi raje brigal zase. Svetovni prvak si postal zaradi ultra superirnega Williamsa, in potem si postal megla.