Alonso predlaga vrnitev kvalifikacij enega kroga

1

Formula 1 je na prejšnji konec tedna v Monzi drugič preizkusila novi format dirkaškega vikenda, ki vključuje šprinterske kvalifikacije pred nedeljsko dirko. 18 krogov je postreglo z zanimivim štartom, kjer sta se ob McLarna izstrelila pred Lewisa Hamiltona in ne tako zanimivim nadaljevanjem, saj je večina dirkalnikov obtičala v “DRS vlaku”.

Sergio Perez je kvalifikacije označil za “dolgčas”, Fernando Alonso pa postregel z zanimivo idejo, ki je šport ni videl že 16 let.

“En krog za vsakogar. To bi nas dirkače zares postavilo pod pritisk. Predstavljajte si kvalifikacije samo z enim krogom v Monaku. Morda glavni kandidati za naslov štartajo prvi, da imajo dirkači zadaj nekaj male prednosti z razvojem steze.”

Kvalifikacije enega kroga so v preteklosti dvigale veliko prahu, saj so se razmere na stezi pogostokrat spreminjalo. Nekateri menijo, da takšen formati ne bi bil pravičen.

“Povsem bi bilo pravično, saj stvari niso v tvojih rokah. Nekega dne bi ti uspel izjemen krog in bi štartal spredaj, spet drugič, daleč zadaj. To bi bilo nedvomno bolj zanimivo in bi premešalo štartni vrstni red.”

Williams: Russllov odhod ne bo oslabil ekipe

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kobe

👍