SCHUMACHER: 6 največjih razkritij novega dokumentarca o sedemkratnem prvaku F1

3

Trideset let po začetku neverjetne kariere legendarnega Michaela Schumacherja, je izšel Netflixov dokumentarni film SCHUMACHER, ki prikazuje zgodbo o vzponu Nemca, ki je postal sedemkratni svetovni prvak v Formuli 1 in podoživlja smučarsko nesrečo leta 2013, ki je njegovo življenje in njegovo družino na koncu obrnila na glavo. Predstavljamo vam šest stvari, ki jih je razkril novi film SCHUMACHER.

1. Schumacher se je rad zabaval

Michael Schumacher je bil dirkač, ki bi ga lahko zaradi njegovega pristopa k dirkanju pogosto označili za brezčutnega. Posledično je bilo za marsikoga razkritje, da se je Nemec zelo rad udeleževal zabav, precejšnjo presenečenje.

Schumacherjeva žena Corinna v filmu pripoveduje, kako je bil Schumacher vedno “prvi, ki je prišel, in zadnji, ki je zapustil” katero koli zabavo, ki jo je obiskal, hkrati pa je priznala, da je njen mož nagnjen k metanju svojih prijateljev v bazene, kar je bilo podprto tudi z video dokazi.

Corinnine trditve je podprl tudi nekdanji voznik McLarna David Coulthard, ki je razkril, da Schumacher pogosto užival v “Bacardi-koli”, kadil cigare in prepeval karaoke.

Michael Schumacher je bil velik ljubitelj zabav

2. Schumacher je dirkal s pnevmatikami, ki jih je pobral iz smeti

Michael Schumacher je postal ena izmed največjih športnih zvezd v zgodovini, vendar Nemec nedvomno ni izhajal iz premožnega okolja, ki bi mu ta preboj kakorkoli olajšalo. Dokumentarec tako razkriva, da je Schumacher v mladosti iz smeti pobiral obrabljene pnevmatike svojih nasprotnikov, ki jih je nato namestil na svoj dirkalnik in z njimi tudi zmagoval.

3. Ferrari se je vprašal, ali so pripeljali pravega voznika

Morda največje razodetje v filmu prihaja od nekdanjega šefa ekipe Ferrari in sedanjega predsednika FIE Jeana Todta.

Todt je bil arhitekt Ferrarijeve prevlade v začetku tretjega tisočletja, ko je ustvaril sanjsko ekipo, ki so jo sestavljali Schumacherj, Ross Brawn in Rory Byrne, kar je na koncu pripeljalo do petih zaporednih naslov svetovnega prvaka in zlatega obdobja ekipe iz Maranella.

Toda za spremembo je potreben čas  in potem, ko v prvih treh Schumacherjevih sezonah pri Ferrariju, ekipa iz Maranella ni osvojila naslova, je Todt razkril, da se je začel spraševati, ali je lahko Schumacher morda šibek člen v verigi. Francoz je priznal, da je vodstvu Ferrarija na določeni točki postavil vprašanje: “Ali je Michael pravi voznik za nas ali bi morali imeti nekoga, kot je Mika Hakkinen?”

4. Schumacher je postal “regenmeister”, ko je po dežju dirkal s pnevmatikami za suho stezo

Schumacher bo za vedno ostal znan, kot eden izmed najboljših dirkačev po mokri stezi, to svojo kvaliteto pa je začel razvijati že v mladosti, ko sta z bratom Ralfom po dežju pogosto dirkala s pnevmatikami za suho stezo. Po Ralfovih besedah je Michael s tem dobil neverjeten občutek vožnje dirkalnika, ki ga je ohranil skozi celotno kariero.

5. Schumacher je po smrti Ayrtona Senne trpel za nespečnostjo

Schumacher je svojo čustveno plat pokazal leta 2000 v Monzi, ko se je zlomil ob izenačitvi rekorda 41 zmag legendarnega Ayrtona Senne.

V filmu je razkrit tudi intervju s Schumacherjem po Sennini nesreči, v katerem sam Nemec priznava, v kolikšni meri ga je smrt Brazilca pravzaprav prizadela. Schumacher je na robu solz razkril, da je takrat spal “morda tri ure na noč”, saj ga je še dolgo po Brazilčevi nesreči mučila nespečnost.

7. Schumacher se je decembra 2013 namesto smučanja skoraj odločil za skok s padalom

Film je prav tako razkril, da se je Michael Schumacher leta 2013, tik pred usodno nesrečo v Meribelu skorajda odločil, da zapusti francoske alpe in se z družino odpravi v Dubaj.

Nemec je svoji družini dejal, da sneg ni najboljši in ji predlagal, da se namesto smučanja odpravijo na adrenalinsko doživetje v Dubaj. Kljub vsemu je družina Schumacher na koncu ostala v Meribelu, kjer se je sedemkratni svetovni prvak nato hudo ponesrečil.

guest
3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

GP KITAJSKE

Na GP Šanghaja pred petnajstimi leti, točneje 1.oktorbra 2006 je bila zadnja in 91.zmaga sedemkratnega svetovnega prvaka in šampiona Michaela Schumacherja…zadnja zmaga je vedno nekaj posebnega, saj nikoli ne veš, da je zadnja…

izzy

“4. Schumacher je postal “regenmeister”, ko je po dežju dirkač s pnevmatikami za suho stezo”
A kdaj preberete za sabo, kaj ste napisali?

Zoran13

AMULETi

Michael Schumacher je imel na svoji zadnji dirki v žepu, zlat in srebrn križec, ki mu ga je dal sin Mick, ki je imel takrat 7 let…