Prost: Spremembe pravil za sezono 2022 niso dovolj radikalne

1

Moštva Formule 1 z začetkom sezone 2022 ne bodo prisiljena upoštevati le novih tehničnih predpisov, ampak tudi finančnih. Omejitev proračuna je zelo pomemben korak, s katerim želi vodstvo kraljice motošporta narediti šport bolj pošten in privlačen. Alain Prost je kljub temu prepričan, da spremembe pravil niso dovolj radikalne.

“Znanje in izkušnje, ki so jih vrhunske ekipe v preteklosti nabrale z neomejenimi količinami denarja in osebja, ne bodo kar tako izginile. To je tudi razlog, da bi raje imel povsem nova pravila, zlasti na področju aerodinamike,” je Prost dejal v svojem podkastu.

Prost meni, da bi z enostavnejšimi pravili na področju aerodinamike in več svobode na drugih področjih, kot sta talni efekt in hkratna uporaba pnevmatik različnih zmesi, majhne ekipe lahko konkurirale najboljšim.

“Zdaj imamo omejitev proračuna, a vrhunske ekipe imajo še vedno preveliko prednost na področju aerodinamike. Prav tako ne obstaja nobenih drugih področij, kjer bi jih lahko dohiteli. Spomnim se, da smo preiskušali, kako bi se obnesle mehke pnevmatike samo na levi strani dirkalnika ali pa trde samo na zadku, ampak vse to je prepovedano.”

Dirkalniki za sezono 2022 tri sekunde počasnejši: Razlike med najboljšimi ekipami bodo manjše

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Frela

“Prav tako ne obstaja nobenih drugih področij, kjer bi jih lahko dohiteli.” => Prav tako ne obstajajo druga področja, kjer bi jih lahko dohiteli.