Windsor: Pirelli je pomagal Mercedesu

0

Sezona 2021 je z vidika boja za naslov svetovnega prvaka nedvomno ena izmed najbolj zanimivih, kar smo jih v Formuli 1 videli v zadnjih letih. Po izjemno razburljivih 14. dirkah namreč Lewisa Hamiltona in Maxa Verstappna ločuje zgolj nekaj točk.

Medtem ko je Max Verstappen po dvojni zmagi v avstrijskem Spielbergu že vodil z zajetno prednostjo 34. točk, je Lewis Hamilton na naslednjih dirkah izvedel preobrat in se po zaslugi dveh Verstappnovih odstopov začasno vrnil na vrh prvenstvene lestvice.

Verstappen se je nato z dvema zmagama sicer vrnil na vrh, njegova prednost pred Britancem pa pred zaključkom sezone znaša zgolj pet točk.

Nekdanji vodja ekipe Williams in dolgoletni F1 novinar Peter Windsor boljšo formo Mercedesa v drugem delu sezone pripisuje tudi novim pnevmatikam, ki jih je pred dirko v Silverstonu predstavil Pirelli.

Mislim, da se je od Silverstona, kjer je Pirelli zaradi Verstappnove nesreče v Bakuju predstavil trše zadnje pnevmatike, Mercedesova forma bistveno dvignila. Govorimo o različnih pritiskih v pnevmatikah. Govorimo o togosti na zadnjem delu dirkalnika, ki vpliva tudi na samo vzmetenje. Zdi se, da je ta sprememba bolj koristila Mercedesu, kot pa Red Bullu. Kot navijač Red Bulla boste verjetno mislili, da to ni pošteno. Ni pošteno, da je Maxovo pnevmatiko razneslo Bakuju in ni pošteno, da ta sprememba bolj vpliva na Red Bull kot na Mercedes. Pirelli bo sicer rekel, da to počnejo iz drugih razlogov in da to ni njihov problem.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje