Marko: Če bi Hamiltona bolel vrat, se ne bi pojavil v New Yorku v tistih smešnih oblačilih

0

Helmut Marko je prepričan, da Lewis Hamilton ne čuti težjih posledic trčenja z Maxom Verstappnom, saj se v nasprotnem primeru Britanec ne bi že nekaj dni po nesreči udeležil modnega gala dogodka v New Yorku.

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Helmut Marko se je naveličal gledališke predstave, ki sta jo Mercedes in Lewis Hamilton uprizorila po trčenju na dirki za VN Italije. Avstrijec je v pogovoru za Sport24 Auto odkrito povedal, kaj si misli o konkurenci.

Osrednja tema pogovorov po dirki za VN Italije v Monzi je seveda incident med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom. Britanec je takoj po dirki izrazil začudenje, da Nizozemec ni niti preveril njegovega stanja, kar je Marko označil kot del gledališke predstave.

“Najbolj me je razjezil naš dolg postanek v boksih, saj je bil to edini razlog, da je Hamilton ulovil Maxa. To je bila običajna dirkaška nesreča, vse zgodbe okoli nje so si pri Mercedesu preprosto izmislili,” je povedal Marko.

“Max je že izstopil iz dirkalnika, ko je Hamilton skušal zapeljati vzvratno. Zdravstveni avto je to opazil in odpeljal naprej. Potem pa so pri Mercedesu uprizorili predstavo, da je ubogi Hamilton nenadoma poškodovan itd.”

“Celoten incident zagotovo ni bil smrtno nevaren,” je dr. Marko nato povedal še za nemško televizijo n-tv.

“Če bi imel res hude bolečine v vratu ali kakšne težave, naslednji dan ne bi bil v New Yorku v zelo smešni obleki, v kateri se je pojavil,” je dodal 78-letni Avstrijec.

“Če greš na sedem urni let s poškodovanim vratom po takšnem incidentu, najverjetneje ni nič resnega,” je prepričan Marko.

FIA zagnala preiskavo “nenavadne” nesreče Verstappna in Hamiltona

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje