Komentar dirke: Hamilton z maestralno predstavo postal najuspešnejši dirkač v zgodovini Formule 1

0

Lewis Hamilton je z zmago na dirki za VN Turčije še formalno potrdil sedmi naslov svetovnega prvaka in to je storil na maestralen način, ki pritiče enemu izmed največjih dirkačev v zgodovini Formule 1.

Po startu s šestega startnega mesta se je zdelo, da do zmage več ne more, še posebej ko je obtičal za Ferrarijem Sebastiana Vettla, toda Britanec je vedel kaj počne. Naslov je bil praktično njegov že v prvem ovinku, ko je Bottas izvedel prvega od svojih šestih vrtenj, toda Hamilton je želel zmagati. Medtem ko je bil Verstappen neučakan pri poskusu takojšnjega prehitevanja Sergia Pereza, je bil Hamilton potrpežljiv, saj je vedel, da bo priložnost še prišla.

Takoj zatem ko je Vettel zapeljal na postanek, se je dirkač Mercedesa “snel z verige” in nanizal nekaj ekstremno hitrih krogov, ki so bili tudi do pet sekund hitrejši od konkurence, čeprav je še zmeraj dirkal s pnevmatikami za močan dež. Ob prvi priložnosti je prehitel Sergia Pereza in od od tu naprej, je bila pot do 94. zmage praktično odprta.

Čeprav bi si lahko brez težav privoščil še dodatni postanek, se je Hamilton spomnil na tisto, kar se mu je leta 2007 zgodilo na Kitajskem in ostal na stezi. V cilj je tako pripeljal na gumah za rahel dež, ki pa so bolj spominjale na “slick”.

Pogoji s katerimi so se dirkači srečali v Turčiji so bili resnično ekstremni. Nov asfalt, dež in nizke temperature so za veliko večino dirkačev predstavljalo popolno nočno moro. Medtem ko je Hamilton z maestralno predstavo pokazal zakaj je sedemkratni svetovni prvak Formule 1, se je njegov moštveni kolega zavrtel šestkrat, dirko pa končal na 14. mestu.

Game – Set – Match.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje