Video: Red Bullovo gibljivo ali negibljivo zadnje krilce?

2

Lewis Hamilton je po kvalifikacijah na katerih je osvojil 100. pole position v karieri opozoril, da bo Red Bull predstavljal veliko nevarnost na ravninah, predvsem zaradi posebnega “upogljivega” zadnjega krilca.

Britančeve besede so očitno kmalu naletele na odziv krovne zveze, ki bdi nad pravili Formule 1, saj namerava FIA poostriti nadzor področja aktivne aerodinamike, ki je v Formuli 1 prepovedana.

Za primerjavo si lahko ogledate še premikanje zadnjega krilca na lanskem Mercedesu na dirki v Silverstonu.

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Tomaž

Dobra primerjava

Zoran13

GIBLJIVI SPOJLERJIGlede na videno in glede na trenutne polemike glede na dovoljene vibracije zadnjih spojlerjev, kar bo FIA kontrolirala šele 15 junija v času GP Francije, da bodo spet nepremični spojlerji v skladu s točko 3.15 in 3.8 športnega pravilnika. Vse to je problematično do takšne skrajnosti, da FIA prav zdaj spreminja teste zadnjih spojlerjev še z večjimi obremenitvami, že v teku te sezone. V okviru teh pregledov obstaja namreč hipoteža, da zadnji spojlerji pod obremenitvami prestanejo obstoječe teste, da se pa vseeno pod največjimi hitrostmi premikajo. Po pravilniku testov št. 3.15.7 se namreadnji spojler lahko upogiba za največ 3… Preberi več