Marko: “Ko je Hamilton zapeljal ponovno v bokse smo vedeli da je to to”

1

Lewis Hamilton in ekipa Mercedesa sta z dvema postankoma na dirki v Španiji strateško ugnala Red Bull in Maxa Verstappna. Britanec je na novih pnevmatikah 23-letnika dohiteval s sekundo in pol na krog, medtem ko je Nizozemec poskušal svoje gume ohraniti kolikortoliko konkurenčne za zaključek dirke.

Mnogi menijo, da bi moral Red Bull takoj po Hamiltonovem postanku reagirati in v bokse poklicati Maxa Verstappna. Glavni svetovalec ekipe Helmut Marko meni drugače:

“Ko je Hamilton zapeljal ponovno v bokse smo vedeli, da je to to. Imeli smo nov komplet mehkih gum, vendar prehitevati Bottasa bi nam vzelo veliko preveč časa. Edina stvar, ki bi nas tedaj lahko rešila je varnostni avtomobil. Potrebovali bi srečo, ki za zdaj ni na naši strani. Enostavno je bil Mercedes tokrat prehiter.”

Hamilton je z zmago v Barceloni točkovno prednost pred glavnim tekmecem še povečal in sicer na 14 točk, vendar do konca sezone je še 19 dirk in časa za preobrat na pretek.

“Na srečo točkovna razlika v prvenstvu ni nič posebnega glede na število dirk do konca sezone, vendar jesno je da moramo glede hitrosti na dirki nekaj storiti. Če zadržimo kvalifikacijsko formo imamo dobre možnosti v Monaku.”

Ob koncu dirke je tudi Verstappen zapeljal v bokse po nov komplet pnevmatik in domov odnesel vsaj točko za najhitrejši krog. V le nekaj minutah je Lewis Hamilton svojo prednost povečal na 15 sekund, kar nakazuje jasno Mercedesovo prednost na stezi v Barceloni.

“Posodobitve bodo prišle po dirki v Monaku. Kako hitro bomo še videli, vendar načrtujemo razvijanje dirkalnika do poletnega premora – takrat bomo na novo ocenili situacijo. Še vedno vejamem, da imamo dobro možnost za osvojitev naslova.”

Wolff: Red Bull v prednosti ob sobotah, mi pa ob nedeljah

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
RC1

Mercedes se samo malo igra, pri toliko hitrejšem avto je vsaka strategija dobra. Kapo dol Verstapnu za naslov pa ne bo dost.