“Hamilton je najboljši dirkač, kar jih je kdajkoli imela Formula 1”

0

Lewis Hamilton je v napetem taktičnem boju na stezi Montmelo premagal vso konkurenco in slavil zmago na dirki za VN Španije, s čimer je povečal prednost pred Maxom Verstappnom v skupnem seštevku. Britanec je tako še enkrat več pokazal, iz kakšnega testa je.

Čeprav je Verstappen vodil večji del dirke, zmage na koncu ni uspel osvojiti. “To veliko pove o njegovih lastnostih in hitrosti,” je o Hamiltonu za RTL GP Slipstream dejal Kees van de Grint.

“Seveda mu je v veliko pomoč zelo dober dirkalnik, a ob sebi ima tudi ekipnega kolega. Kljub temu se mu nihče ni uspel približati. To je najboljši dirkač, kar jih je kdajkoli imela Formula 1. Vsa ta leta je nedotakljiv.”

Videti je bilo, da se bo v Španiji odvila huda bitka za zmago, a se je na koncu izkazalo drugače, saj je Hamilton z bolj svežimi pnevmatikami z lahkoto dohitel in prehitel Verstappna:

“Dirka ni bila vznemirljiva, saj je bilo vse odvisno od strategije. Težko je biti navdušen, če lahko Hamilton vozi eno do dve sekundi hitreje od Verstappna.”

Komentar dirke: Red Bull ima “najhitrejši” bolid, Hamilton pa najboljši začetek sezone v karieri

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje