“Hamilton je siten kupec na drugi strani garaže”

0

Inženir ekipe Williams Dave Robson sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona zelo dobro pozna, saj je z njim delal pri Mclarnu, ko je Britanec začel svojo izjemno pot v Formuli 1.

Robson je pri Mclarnu med drugim delal kot dirkaški inženir Heikija Kovalainena in Jensona Buttona, posledično pa je bil tako v odnosu do Hamiltona del “nasprotne” garaže

Čeprav je, odkar je Robson nazadnje sodeloval s Hamiltonom minilo že devet let, so njegovi spomini na sedemkratnega prvaka še zelo sveži.

To, kar je naredil je izjemen dosežek in na tej poti je premagal tudi nekatere zelo impresivne moštvene kolege”, je za Sky F1 dejal Robson.

“Z njim nisem sodeloval že nekaj let, toda vedno je imel to posebno stvar. Obstaja neka posebna lastnost, ki ga dela edinstvenega in zaradi česar je tako uspešen. Je izjemen talent, hkrati pa ima tudi pravi pristop k dirkanju. Sicer sem bil večino časa na “nasprotni” strani garaže in posledično je bil Lewis zmeraj tisti “siten kupec” na drugi strani blagajne. Kljub temu pa mi je bilo v veliko veselje, da sem lahko sodeloval z njim.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje