Grosjean: “IndyCar je skoraj kot Formula 2 dirkalnik”

0

Romain Grosjean svojo dirkaško kariero nadaljuje onkraj luže v seriji IndyCar. Na prvih dveh dirkah sezone je Francoz osvojil 10. in 13. mesto. Grosjean v tej sezoni nastopa le na klasičnih konfiguracijah prog in ne tudi na ovalnih preizkušnjah.

“IndyCar je skoraj kot Formula 2 dirkalnik – enostavnejši in manj aerodinamično občutljiv. Formula 1 ima za seboj izjemno tehnologijo in dirkalniki so na podlago skoraj prilepljeni.”

Grosjean bo dirkalnik Formule 1 “zadnjič” preizkusil konec junija, ko bo na sporedu dirka za VN Francije na dirkališču Paul Ricard.

“Dirkalnik lahko prilagodiš svojim zahtevam in mehanski oprijem je zelo dober, kar je ključno za počasne ovinke. Učiti se kako dirkati s takšnim dirkalnikom je povsem nekaj drugega kot v Formuli 1.”

Vse ekipe v seriji uporabljajo identično šasijo Dellare IR18. Medtem pa 35-letnik meni, da ima tudi dirkalnik IndyCar svoje prednosti.

Moči je 40% manj. Medtem ko ima dirkalnik Formule 1 1000-konjsko moč, jo imajo ti nekje med 600 in 650. Prav tako ne poznamo nobenih blazin za gretje pnevmatik v garaži, tako da moram biti še posebej previden ko zapuščam garažo. Ohranjanja pnevmatik tudi ne poznajo, saj gume so zelo dobre ter vzdžljive – od začetka do konca se gre na polno.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje