Jordan: Oba sta edinstvena, a menim, da je Hamilton boljši kot Schumacher

0

Lewis Hamilton je brez dvoma najuspešnejši dirkač v zgodovini Formule 1, saj v svoji karieri osvojil rekordno število zmag in pole positionov, prav tako pa je po številu naslovov svetovnega prvaka izenačen z legendarnim Michaelom Schumacherjem. Toda ali to pomeni, da je Britanec tudi najboljši dirkač vseh časov? Eddie Jordan meni, da je odgovor pritrdilen.

Ko je Schumacher leta 2004 osvojil svoj sedmi naslov svetovnega prvaka, se je zdelo, da tega rekorda ne bo presegel nihče več. Toda Hamilton je lansko sezono dokazal, da je to mogoče, saj se je po številu naslovov izenačil z legendarnim Nemcem.

Kdo je torej najboljši v zgodovini Formule 1? Schumacher, Senna, Hamilton ali kdo drug? Za Jordana je izbira jasna. “Oba sta edinstvena, zato je težko izbrati zmagovalca, a menim, da je Hamilton boljši kot Schumacher,” je Irec povedal v pogovoru za ABMS.

“Lewis ni osvajal naslovov s pomočjo trčenj, kot je to storil Michael leta 1994 v Adelaidu. Lewisovega časa pri Mercedesu prav tako niso zaznamovale govorice o goljufiji. Še vedno se spominjam, pod kakšnim pritiskom je bil Michael leta 1994, ko je bil Benetton obtožen uporabe prepovedanega sistema za nadzor oprijema. Tudi njegov čas pri Ferrariju ni minil brez zapletov.”

Jordan kljub temu Schumacherjevim dosežkom ne želi oporekati:

“Oba sta preposto velikana tega športa.”

Poleg dveh sedemkratnih svetovnih prvakov je Irec omenil še eno legendarno ime:

“Ayrton Senna je izven moje lige. Bil je čarovnik v vseh pomenih besede. Umrl je premlad, da bi ga lahko objektivno ocenil. Če v Imoli ne bi tragično preminil, bi osvojil še veliko naslovov. Čeprav tega ne morem dokazati, sem v to prepričan.”

“Hamilton je najboljši dirkač, kar jih je kdajkoli imela Formula 1”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje