Komentar dirke: Red Bull ima “najhitrejši” bolid, Hamilton pa najboljši začetek sezone v karieri

2

Čeprav si je večina spremljevalcev Formule 1 v svojih mnenjih, da ima Red Bull leto na voljo bistveno bolj konkurenčen dirkalnik, kot v preteklih letih enotna, to ne spremeni dejstva, da ima Lewis Hamilton po prvih štirih dirkah, na svojem računu že tri zmage.

Paradoksalno je torej, da je za sedemkratnim svetovnim prvakom najboljši začetek sezone v njegovi karieri, čeprav ima Red Bull prvič v hibridni eri na voljo material, s katerim lahko dostojno tekmuje z moštvom srebrnih puščic.

Potem ko se je zdelo, da je Max Verstappen ubranil prvi napad Lewisa Hamiltona, je šef strategije pri Mercedesu James Vowles potegnil asa iz rokava in Hamiltona bolj ali manj nepričakovano poklical na drugi postanek.

Še preden so pri Red Bullu dojeli kaj se je zgodilo, je Hamilton že pričel z nizanjem hitrih sektorjev, čas za morebiten odgovor pa je potekel. Sicer odlični Max Verstappen je lahko zgolj opazoval kako se mu srebrni bolid bliža z izjemno hitrostjo, ob vnovičnem Hamiltonovem napadu pa je bil brez moči.

Gre za praktično enak razplet, kot smo ga leta 2019 videli na Madžarskem, ko je v boju istih akterjev prav tako slavil Hamilton. Podobno kot na Hungaroringu pred dvema letoma, je predvsem Verstappen znova ostal brez vsakršne pomoči moštvenega kolega, ki se je vozil v ozadju in prav tu leži največja hiba ekipe rdečih bikov.

Čeprav letos v drugem Red Bullu sedi izkušeni Sergio Perez, tudi Mehičan ne zmore držati stika z Verstappnom, kot to ni uspelo še pravzaprav nobenemu izmed dirkačev, ki so bili v zadnjih letih moštveni kolegi izjemnega Nizozemca.

Perez je tudi v Barceloni zaostajal bistveno preveč, da bi lahko s strateškega vidika kakorkoli pomagal ekipi, Mehičan pa je na koncu zaostal celo za Ferrarijevim Charlesom Leclercom.

Verstappen tega prvenstva zagotovo ne bo zmogel dobiti sam in Red Bull mora pred nadaljevanjem sezone najti odgovor na vprašanje, kako Pereza vendarle spraviti v igro in boj za najvišja mesta. Steza v Barceloni je že tradicionalno Mercedesova in s tega vidika zmaga srebrnih puščic v Montemelu ni nikakršno presenečenje.

Red Bullove steze še prihajajo in v primeru Verstappnovih zmag, bo moralo moštvo rdečih bikov Pereza pripeljati na drugo mesto. Če želijo pri Red Bullu na koncu sezone dvigniti zmagovalni pokal, druge možnosti pravzaprav ne bo.

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Nikoli ni imel verstapen boljši avto kot Mercedes niti sedaj ne … to so same igre, kjer zmaguje Mercedes tako kot zunaj dirkališča tako na njem. Mercedesov bolid je definitivno boljši ni tako veliko kot lani ampak je boljši predvsem pri končni motorni moči, ko so baterije polne in upravljanje gum. Slednje se mi zdi najpomembnejše.

Michael Schumacher

Frustracije imate zelo velike .Hamiltona je boljši voznik in to vam je težko priznati .