Komentar dirke: Zakleti Red Bull #2 preprečil Verstappnovo slavje v Bahrajnu

0

Čeprav je Max Verstappen pred dirko za VN Bahrajnu zatrdil, da za zmago ne potrebuje pomoči svojega moštvenega kolega, se je na koncu izkazalo ravno nasprotno.

Verstappen je bil od samega začetka dirkaškega vikenda v Bahrajnu v elementu, Nizozemec in Red Bull pa sta izgledala nepremagljiva. Verstappen je bil najhitrejši na vseh prostih treningih, kvalifikacijah, po dobrem startu pa se je zdelo, da bo brez večjih težav konkurenco premagal tudi na dirki.

Toda vse skupaj se je zapletlo že pri prvih postankih v boksih, ki jih je začel drugouvrščeni Hamilton. Na Britančevo potezo Red Bull še ni reagiral, kar pa se je spremenilo ko je Mercedes na postanek nemudoma poklical tudi Bottasa.

Pri Red Bullu si niso mogli privoščiti, da bi Verstappen po vrnitvi na stezo padel za Finca in Nizozemec je bil praktično prisiljen v menjavo pnevmatik, čeprav bi lahko s prvim kompletom dostojno dirkal še kar nekaj časa.

Vajeti igre je tako prevzel Mercedes, Red Bull pa se je znašel v podrejenem položaju, saj ni mogel računati na Sergia Pereza, ki je bil v Milton Keynes pripeljan ravno s tem namenom. Mehičan je dirko pričel šele z 11. startnega mesta, za nameček pa je po težavah v krogu za ogrevanje padel povsem na začelje startne vrste.

Verstappen je tako ostal v bitki proti dvema Mercedesoma in čeprav se je boril do konca, jo je naposled vendarle izgubil. Perez se je z dobro predstavo prebil do končnega petega mesta, vendar je prav njegova odsotnost v ospredju startne vrste, Mercedesu bistveno olajšala delo.

Ob tem se lahko vprašamo kaj je resnično narobe s tistim Red Bullovim dirkalnikom, v katerem ne sedi Max Verstappen. Gre za bolid v katerem so pogoreli Daniil Kvyat, Pierre Gasly in Alexander Albon, ekipa rdečih Bikov pa se je posledično odločila, da prekine tradicijo in ponudi priložnost dirkači, ki ni član njihove akademije. Mehiški dirkač je sicer glede na okoliščine dirkal zelo dobro, na koncu pa je bil razglašen tudi za najboljšega dirkača dirke.

Pa vendar to ne spremeni dejstva, da je bil Perez pripeljan z enim samim ciljem – otežiti nalogo Mercedesu, a se je ob njegovem debiju zgodilo ravno nasprotno. Je Red Bull #2 preprosto zaklet?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje