Komentar dirke: V nekaj minutah od pekla do raja. Kdaj, če sploh bo sreča zapustila Hamiltona?

0

Lewis Hamilton izredno redko stori kakšno napako. Tokrat jo je storil, pa vendarle jo je sedemkratni svetovni prvak, na nesrečo Red Bulla in Maxa Verstapna še enkrat več odnesel praktično “brez praske”.

Tudi druga dirka letošnje sezone F1 je prinesla razburljiv boj za zmago med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, ki ga je po odlični predstavi tokrat dobil slednji. Sedaj je nedvomno jasno, da ima Red Bull odličen dirkalnik, Nizozemec pa ima v rokah orožje, s katerim se lahko zoperstavi Hamiltonu in Mercedesu.

Pa vendarle bo moral Verstappen, v kolikor želi ob koncu sezone slaviti svoj prvi naslov, izkoristiti vsako najmanjšo Hamiltonovo napako, ki pa se Britancu resnici na ljubo, ne primerijo ravno pogosto. Ta trenutek smo dočakali v Imoli, ko je Hamilton pri prehitevanju za krog zaostalega Georgea Russella zletel s steze, trčil v zaščitno ograjo, ob tem pa je izgledalo, da bo njegov Mercedes obtičal v peščeni pasti, Hamilton pa zabeležil ničlo.

Svetovni prvak se je nato z veliko muko, z vzvratno prestavo vrnil na stezo, ob tem izgubil cel krog, za nameček pa ga je zaradi polomljenega krilca čakal še postanek v boksih. Zdelo se je torej, da bo Hamilton težko osvojil kakšno točko, nato pa je sledil zanj sanjski, skoraj hollywoodski scenarij.

Na ciljni ravnini sta zgolj nekaj trenutkov kasneje silovito trčila njegova Mercedesova kolega Valtteri Bottas in George Russell, vodsto dirke pa se je odločilo le to prekiniti z rdečo zastavo, kar je pomenilo, da dirkače čaka ponoven start. Hamilton, ki se je tedaj s krogom zaostanka nahajal na devetem mestu, se je tako hipoma vrnil isti krog z vodilnim Verstappnom, zaradi pravil prekinitve dirke, pa so lahko Mercedesovi mehaniki v odmoru popravili tudi vso škodo na njegovem dirkalniku.

Po ponovnem startu je imel tako Britanec prosto pot do drugega mesta, ki ga je zasedal pred nesrečo. Hamilton je priložnost seveda zagrabil z obema rokama in suvereno pripeljal do 18. novih točk, ob tem pa osvojil še dodatno točko za najhitrejši krog na dirki.

Mercedesov super šampion je tako v zgolj nekaj minutah prehodil pot od pekla do raja, iz skoraj izgubljenega položaja pa se je po spletu dogodkov vrnil na položaj, ki ga je zasedal pred svojo napako. Verstappen je sicer slavil lepo zmago, pa vendar bodo pri Red Bullu imeli občutek, da bi lahko Imolo zapustili z boljšim izkupičkom. Na srečo se v športu nikoli ne gre zanašati, za Red Bull pa bo nedvomno bolje, da se ne zanašajo niti na Hamiltonovo smolo, saj se zdi, da ima sedemkratni prvak pod nadzorom tudi to.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje