Ferrari zanika zaroto proti Vettlu: Bolida sta identična

1

Medtem ko se je Sebastian Vettel po dirki na Portugalskem spraševal o vzroku za visok zaostanek za svojim moštvenim kolegom, je šef ekipe Mattia Binotto zavrnil možnosti, da bi bil Nemčev bolid drugačen od tistega, s katerim dirka Charles Leclerc.

Medtem ko je Leclerc po novi odlični predstavi dirko v Portimau končal na zelo dobrem četrtem mestu, je imel znova bistveno več težav Sebastian Vettel, ki si je v boju s Kimijem Raikkonenom priboril eno točko za deseto mesto.

Vettel je po dirki odkrito namignil, da morda obstajajo razlike med obema Ferrarijevima dirkalnikoma.

Po eni strani sem zadovoljen, ker sem imel občutek, da sem vozil dobro dirko, «je dejal.

»Na začetku mi je bilo težko, izgubil sem mesta in dvakrat skoraj izgubil bolid. Po tem sem dejansko odpeljal dobro dirko. Toda po drugi strani je očitno, da je drugi bolid veliko hitrejši. Kje izgubim čas? Že celo leto se grizem za jezik. Kakšen idiot morda nikoli ne bo ugotovil, ampak ali sem popoln idiot? Dvomim. Na neki točki bi moral imeti srečo in doseči mejo. Nikoli nisem zadel in če že, potem le z veliko težavami. Na drugi strani garaže je vse videti veliko lažje.

Medtem ko je bil šef ekipe Ferrari Mattia Binotto z Leclercovim dosežkom zelo zadovoljen, pa je priznal, da Scuderia od Vettla pričakuje bistveno več.

Za nami je solidna dirka. Charles je bil še enkrat več zelo dober, morda pa bi od drugega dirkača pričakovali več. Njun bolid je identičen in upam, da bo Seb v Imoli našel tistih nekaj dodatnih desetink v kvalifikacijah. Naš ritem med dirko je bil dober, kljub temu pa tokrat stopničke niso bile v našem dosegu. V imoli bomo poskušali storiti dodaten korak naprej in doseči nov dober rezultat.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Leclerk je poleg verstapna in hamltona pa kdo od mladih bi se še našel definitivno na drugem nivoju kot Vettel, zaradi tega takšne razlike …