Horner o podaljšanju pogodbe s Perezom: “Prezgodaj je da bi o tem govorili”

0

Ekipa Racing Point – danes Aston Martin –  se je sredi lanske sezone odločila prekiniti sodelovanje z Sergiom Perezom. Dolgo je kazalo, da se Mehičanov čas v Formuli 1 izteka, ko mu je enoletno pogodbo ponudil Red Bull, ki je krvavo iskal voznika sposobnega RB16B približal Maxu Verstappnu, nesporni številki 1 ekipe iz Milton Keynesa.

Po težavnem začetnem obdobju – v katerem je sicer Perez že kazal znake, ki jih Albon in Gasly nista – se je 31-letnik na dirki v Monaku v dirkalniku že počutil bolje in preko dirke kazal dobro hitrost. V Bakuju je imel v zadnjem delu kvalifikacij nekoliko težav, a njegova hitrost na dirki je bila povsem nekaj drugega.

“Vedeli smo, da je dober po ulicah Bakuje, vendar nismo vedeli kako dober. Odličen je bil čez celoten vikeng. Edini krog, ki mu ni uspel je bil prvi poskus v Q3, kar ga je stalo dobrega štartnega položaja. Če med postankom ne bi bilo težave, bi morda na stezo pripeljal pred Maxom. Zmaga je zanj izjemna potrditev in v naslednje dirke bo šel z dodatno samozavestjo.”

Pereza je zmaga v Bakuju dvignila na 3. mesto v dirkaški razvrstitvi in za najboljšima dvema – ki točk iz Bakuja nista odnesla – zaostaja 36 oz. 32 točk.

“Povsem nekaj drugega je, ko imaš dva dirkača pri vrhu in to nas je tokrat rešilo. Po Maxovem odstopu je bil na pravem mestu in zmago pripeljal domov – to smo iskali. Po času in trudu, ki ga je vložil v razumevanje in optimalno upravljanje z dirkalnikom si je to nedvomno zaslužil.”

Kaj to pomeni za Perezovo prihodnost? Nekateri že namigujejo, da je čas za podaljšanje sodelovanja, ki se izteka že ob koncu letošnje sezone. Red Bull ima v svojem bazenu ogromno mladih dirkačev, vendar ne gre pričakovati da bi biki zamenjali edinega dirkača, ki se je Maxu Verstappnu na trenutke uspel približati.

Horner je na novinarjevo vprašanje po dikri odgovoril takole:

“Zelo smo zadovoljni s Checovim napredkom. To je vendarle šele šesta dirka v sezoni zato imamo časa za to odločitev še veliko.”

Verstappen: V Hamiltonovem dirkalniku bi bil dve desetinki hitrejši od njega

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje